Η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Βάσω Κάκλα δέχτηκε σήμερα στο γραφείο της τους μαθητές του 7ου ΓΕ.Λ Τρικάλων, Πλαστήρα Δημήτρη, Πούλιου Κατερίνα και Τρίψα Χριστίνα, οι οποίοι πρώτευσαν στον Πανελλήνιο διαγωνισμό ρομποτικής, συνοδεία του εκπαιδευτικού προπονητή τους κ. Σπάχου Βασιλείου. Οι μαθητές μοιράστηκαν την εμπειρία τους, παρουσίασαν το πρόγραμμά τους και αντήλλαξαν απόψεις. Εμφανώς συγκινημένη η Διευθύντρια κ. Βάσω Κάκλα απεύθυνε στους μαθητές και τον εκπαιδευτικό τους το κάτωθι συγχαρητήριο μήνυμα.
«Συγχαίρουμε την ομάδα ρομποτικής του 7ου ΓΕ.Λ Τρικάλων, που κατέλαβε την πρώτη θέση στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με θέμα «Πράσινη ενέργεια και επιχειρηματικότητα».
Μας κάνατε υπερήφανους γι΄ αυτή τη μεγάλη σας Πανελλήνια νίκη. Είναι η τρίτη συνεχόμενη πανελλήνια πρωτιά και είναι πολύ τιμητικό για το σχολείο σας και την πόλη μας να βρίσκεστε στην πρωτοπορία των τεχνολογικών εξελίξεων και αναζητήσεων σε επίπεδο εκπαίδευσης. Ως Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νιώθω ιδιαίτερη χαρά, γιατί εργάστηκα με όλη την εκπαιδευτική κοινότητα από τη θέση της Διευθύντριας του 7ου ΓΕ.Λ, για να δημιουργηθεί το εργαστήριο ρομποτικής στο σχολείο και να αποτελέσει χώρο δημιουργικής έκφρασης των παιδιών, όχι μόνο του σχολείου, αλλά και όλων των σχολείων της πόλης των Τρικάλων. Με τη χορηγία του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου, δημιουργήθηκε ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο, που συντέλεσε στο να μπουν οι βάσεις αυτών των εξαιρετικών διακρίσεων.
Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα, στους γονείς, στην εκπαιδευτική κοινότητα, στο Διευθυντή του 7ου ΓΕ.Λ και κυρίως στους εκπαιδευτικούς προπονητές και εμψυχωτές σας,  οι οποίοι ήταν η ψυχή αυτής της προσπάθειας και χωρίς τη συνδρομή τους δεν θα μπορούσαν να επιτευχθούν τόσο μεγάλοι στόχοι σε σπουδαίες και καινοτόμες δράσεις. Γνωρίζοντας ότι έχετε φτάσει πολύ κοντά σε βάθρο παγκόσμιας διοργάνωσης, σας ευχόμαστε να πετύχετε προσεχώς αυτήν τη διάκριση.