Κινητοποίηση μπροστά στην εφορία Τρικάλων ετοιμάζουν τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου, στις 11 το πρωί, τα μέλη της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων «Η Ανοιξη».
Οπως σημειώνει στο κάλεσμά της «είναι ώρα  ευθύνης για τον καθένα μας. Μέσα από τους ΑΣ και την ΟΑΣΤ με ενωμένο και αποφασιστικό αγώνα να ανατρέψουμε μέτρα και πολιτικές που μας τσακίζουν.
Μαζί με τους εργάτες , τους ΕΒΕ , τις γυναίκες , τη νεολαία και τους συνταξιούχους που και αυτοί πλήττονται από την βάρβαρη πολιτική να διεκδικήσουμε μέτρα που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας , μέσα από ένα άλλο δρόμο ανάπτυξης.
Μαζικά και μαχητικά διεκδικούμε:
Φορολογία   στο  πραγματικό ατομικό  καθαρό εισόδημά - να καταργηθούν τα τεκμήρια. Αφορολόγητο όριο να είναι 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.     Προοδευτική φορολόγηση στο αγροτικό εισόδημα, στο 45% για τους μεγαλοαγρότες και τους μεγαλοεπιχειρηματίες του αγροτικού τομέα.
 Άμεση και γρήγορη εκτίμηση και  αποζημίωση των ζημιών που έγιναν από ασθένειες, φυσικές καταστροφές και μέτρα για την αποκατάσταση του αγροκτηνοτροφικού κεφαλαίου. ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς από όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο χωρίς καθυστερήσεις, ιδιαίτερα φέτος που υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές και καταστροφές από την αρχή της καλλιεργητικής περιόδου και στην συγκομιδή  στην παραγωγή και στο πάγιο κεφάλαιο.
Nα μην υπάρχει υποχρέωση διατήρησης λογιστικών βιβλίων για τους αγρότες που έχουν μέχρι 40.000 ευρώ τζίρο (από πώληση των προϊόντων και από επιδοτήσεις/ενισχύσεις).
Κατάργηση των χαρατσιών του ΕΝΦΙΑ, γεωτρήσεων, ΟΣΔΕ , ΕΛΓΑ , ΓΟΕΒ-ΤΟΕΒ, πιστοποίησης ψεκαστικών κ.ά..
Καμία κατάσχεση 1ης ή 2ης κατοικίας ή χωραφιού  από δάνεια που βρίσκονται στο κόκκινο συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000Ε , ακατάσχετο πόσο στην τράπεζα 12.000 Ε με προσαύξηση 3.000Ε για κάθε παιδί
Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, ζωοτροφές, στα τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες.
. • Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές - Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.
 Να καταργηθούν οι αυξήσεις  στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Συντάξεις αξιοπρέπειας. Να ανακληθεί άμεσα η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια που ισχύει σήμερα. Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Υγεία - Πρόνοια. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Να γίνουν τα απαραίτητα έργα υποδομής ( αντιπλημμυρικά – εγγειοβελτιωτικά ) που να εξασφαλίζουν την ζωή στο χωριό , την παραγωγή και το πάγιο κεφάλαιο από πλημμυρικά φαινόμενα , χαλαζοπτώσεις κα. Έργα υποδομής για εξασφάλιση επαρκούς άρδευσης . Να μην εφαρμοστεί και να αποσυρθεί το ¨ πράσινο τέλος ¨στο νερό , η οδηγία της ΕΕ για ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των νερών».