Επίσκεψη στον Πλάτανο πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενο από τους βουλευτές Σάκη Παπαδόπουλο, Χρήστο Σιμορέλη και στελέχη του Σύριζα.

Οπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου "στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή πολλών κατοίκων της περιοχής, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στις παρεμβάσεις τους, επικεντρώθηκαν στην προσπάθεια της Κυβέρνησης, κάτω από τη συνεχή επιτήρηση των δανειστών, να αντιμετωπίσουν τις δυσμενείς επιπτώσεις της κρίσης στην κοινωνία και κυρίως στα ασθενέστερα τμήματα αυτής.

Αναλυτικά αναφέρθηκαν και στον σχεδιασμό της αναπτυξιακής προοπτικής της χώρας μετά την έξοδο από τα μνημόνια, που θα οδηγήσει τη χώρα στην οικονομική και πολιτική της αυτοτέλεια. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τα προβλήματα που απασχολούν τους γεωργούς και κτηνοτρόφους, καθότι ο Πλάτανος είναι μια κατ’εξοχήν αγροκτηνοτροφική περιοχή, υποστηρίζοντας ότι η στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής αποτέλεσε πρώτη προτεραιότητα της Κυβέρνησης.

Οι συμμετέχοντες πολίτες έθεσαν τα προβλήματα της περιοχής και κυρίως εκείνα που αφορούν την αγροκτηνοτροφική τους απασχόληση. Μέσα από τον πλούσιο διάλογο, δόθηκαν πειστικές απαντήσεις και υπήρξε σαφής δέσμευση για μεταφορά των προβλημάτων στα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη, ώστε στην επόμενη συνάντηση να προταθούν οι λύσεις στα προβλήματα που εκτέθηκαν."