Μέσα στα πλαίσια των ποιμαντικών επισκέψεων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος ξεκίνησε από τις 6 Αυγούστου 2020 την πνευματική του περιοδεία στα ορεινά χωριά του νομού Τρικάλων, τόσο για να έρθει σε επαφή με τους κατοίκους τους όσο και για να τους στηρίξει στον πνευματικό αγώνα της προετοιμασίας τους για την μεγάλη γιορτή του καλοκαιριού, την Κοίμηση της Παναγίας μας.

Την Πέμπτη τέλεσε διαδοχικά την ακολουθία του Εσπερινού και εν συνεχεία την ακολουθία του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο στις 5 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πολυνερίου, στις 6:30 στον Ιερό Ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου Βαλκάνου και στις 7:30 στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Μοσχοφύτου.

Πριν το τέλος των Παρακλήσεων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος τίμησε με το οφίκιο του Σταυροφόρου Οικονόμου τον εφημέριο Πολυνερίου π. Αθανάσιο Καλογηρόπουλο και με το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου τον εφημέριο Μοσχοφύτου π. Δημήτριο Λάμπρου. +

Επίσης τίμησε με το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου τον εφημέριο Βαλκάνου π. Βασίλειο Νάκο και τον Χειροθέτησε σε Πνευματικό.

Στην συνέχεια, την Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020 τέλεσε διαδοχικά την ακολουθία του Εσπερινού και εν συνεχεία την ακολουθία του Μικρού Παρακλητικού Κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο στις 4 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Γλύστρας, στις 5:30 στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Γκολφαρίου και στις 6:30 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μυροφύλλου.

Το πρωί της Παρασκευής 7 Αυγούστου 2020 επισκέφθηκε την εγκαταλειμμένη Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Μυροφύλλου όπου είδε από κοντά τα έργα αποκαταστάσεως της Μονής.

Εκεί τον υποδέχθηκε ο εφημέριο Μυροφύλλου π. Ξενοφώντας Ζάχος ο οποίος και τον ενημέρωσε σχετικά με την εξέλιξη των έργων.

Εν συνεχεία ο κ. Χρυσόστομος μαζί με τον π. Θωμά Πλακιά, ο οποίος εξυπηρετεί πολλά από τα ορεινά χωριά της μητροπόλεώς μας είχαν την ευκαιρία να κατέβουν στην κοίτη του Αχελώου ποταμού και να απολαύσουν της ομορφιές της φύσης.