Για τις εκλογές ανάδειξης επικεφαλής στον κεντροαριστερό φορέα μίλησε στη Λέσχη 97,6 ο πρώην δήμαρχος Τρικκαίων Χρήστος Λάππας. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «τώρα θα φανεί το μπόι της» μιλώντας για την Φώφη Γεννηματά, ενώ σχολίασε με τον δικό του τρόπο τους μηχανισμούς στήριξης των δύο υποψηφίων.

Αναλυτικά ανέφερε:
"Επικράτησε η βεβαιότητα του σήμερα, απέναντι στο ελπιδοφόρο αλλά αβέβαιο μέλλον. Αυτή ήταν η επιλογή των πολιτών και είναι απόλυτα σεβαστή. Από την πρώτη Κυριακή το 60% των πολιτών είπε ότι τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν και να δημιουργηθεί ένα νέο κόμμα, κατά πόσο θα το υπηρετήσει αυτό, θα φανεί. Οι εκλογές αυτές αφορούσαν το νέο φορέα, για να το ξεκαθαρίσουμε. Το παλιό ΠΑΣΟΚ είναι στο χθες και όσοι εξακολουθούν να μιλούν για τα παλιό ΠΑΣΟΚ, καλά θα είναι να το ξεκαθαρίσουν , και να πάρουν τα μάτια τους στο παρόν και στο μέλλον κι όχι στο παρελθόν.
Είμαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα, γιατί δεν δόθηκε καμία εν λευκώ εξουσιοδότηση, δεν ανακηρύξαμε έναν τσοπάνη ή πατέρα ή μεγάλο αρχηγό. Βγάλαμε έναν επικεφαλής για να συντονίσει τις προσπάθειες για το νέο εγχείρημα.
Το ελληνορθόδοξο πολιτισμικό  μοντέλο «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια» εξακολουθεί να είναι κυρίαρχο στην ελληνική κοινωνία. Και από αυτό δεν ξέφυγε ποτέ, έχουμε πολύ δρόμο ακόμα. Αν δηλαδή δεν λεγόταν Γεννηματά θα έπαιζε αυτόν τον πολιτικό ρόλο; Τώρα όμως είναι τα δύσκολα για εκείνη. Τώρα θα φανεί το μπόι της . Στις επόμενες εθνικές εκλογές τι θα γίνει; Θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα που θα ανακύψει, αν η παράταξη εξακολουθεί να γράφει μονοψήφια ποσοστά;
Οι εκλογές δεν είναι θεϊκές, έχουν μέσα και τον διάβολο τους, και γίνονται πάρα πολλά από αυτά που δεν θα έπρεπε να γίνονται. Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τους ενόχλησε ο μηχανισμός του Θ. Σπανού και δεν τους ενόχλησε ο μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ, του Γεωργίου Παπανδρέου με το ΚΙΔΗΣΟ που είχε μαζί της η κα Γεννηματά. Αυτοί οι μηχανισμοί δεν τους ενόχλησαν;  Δηλαδή εμένα, ποιον εμένα,  που μου τηλεφώνησε πρώην Γενικός Γραμματέας Υπουργείου και μου ζήτησε να στηρίξω την Φώφη, αυτό δεν τους ενόχλησε και όλος μαζί ο μηχανισμός που ήταν στην υπηρεσία της; Γιατί αυτή η επιλεκτικότητα;"
(στην ερώτηση αν χρεώνεται αρνητικά στον Γ. Οικονόμου η έντονη ανάμιξη του σ’ αυτές τις εσωκομματικές εκλογές για την υποψηφιότητα του Νικ. Ανδρουλάκη και όλοι οι μηχανισμοί που επιστρατεύθηκαν, απάντησε)
"Ποιο δηλαδή είναι το αρνητικό, ότι ήρθε πρώτος την α’ Κυριακή ο Ανδρουλάκης; Νομίζει κανείς ότι ο επόμενος αρχηγός θα κρίνει ποιος είναι δικός μου και ποιος όχι;  Με τέτοια μικροψυχία και μεμψιμοιρία θα γίνει αρχηγός;  Βλέπω και διάφορους στη Ν.Δ που βγάζουν φωτογραφίες με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και λένε ότι είναι στο περιβάλλον του Κυριάκου και διάφορα τέτοια. Ο Κυριάκος όμως όταν θα κάνει το ψηφοδέλτιο, θα πει ένα πράγμα: ποιος μου φέρνει ψήφους στα Τρίκαλα, και δεν πάει αυτός να είναι με τον Αβραάμ Πάπα; Αυτόν, θα πει ο Κυριάκος, θα βάλω στο ψηφοδέλτιο γιατί πρέπει να κερδίσω τις εκλογές. Από τη στιγμή που εισέρχεται η έννοια της μαζικής δημοκρατίας  και της μαζικής ψηφοφορίας, αυτό είναι ένα μείζον πολιτικό κριτήριο  για τον κάθε πολιτικό αρχηγό. Ξέρει κανείς πολλούς ιδανικούς αυτόχειρες; Δηλαδή άμα θέλει ο Γιώργος Οικονόμου να είναι στο ψηφοδέλτιο, δεν θα είναι γιατί στήριξε σ’αυτές τις εκλογές τον Ν. Ανδρουλάκη;  Μη λέμε αστεία πράγματα, η ιστορία είναι δεδομένη. Επειδή κάποιοι βγάζουν συνέχεια φωτογραφία με τον Κυριάκο αλλά εδώ στην τοπική κοινωνία δεν λένε τίποτα, ο Μητσοτάκης θα τους βάλει στο ψηφοδέλτιο; Κυρίως θα βάλει αυτόν που φέρνει ψήφους κι αν περισσεύει καμία θέση θα βάλει και τον άλλον".