Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ δεκατέσσερις μαθητές του τομέα Ηλεκτρολογίας του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων συμμετείχαν σε σχέδιο εγκεκριμένου προγράμματος Erasmus+ KA1 με τίτλο «SMART BUILDINGS AND ENERGY MANAGEMENT SYSTEMS»από 18/2 έως 5/3/2017με σκοπό την κατάρτιση των συμμετεχόντων στα συστήματα ενεργειακής διαχείρισης κτιρίων και στις δυνατότητες που αυτά δίνουν στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας και προστασίας του περιβάλλοντος.
Στους στόχους του σχεδίου ήταν η ενημέρωση των συμμετεχόντων σχετικά με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία και τους κανόνες που αφορούν στην διαχείριση και την εξοικονόμηση ενέργειας στον κτιριακό τομέα, η απόκτηση εξειδικευμένης εμπειρίας μέσω εκπαίδευσης με επισκέψεις σε έργα του είδους αυτού και η δημιουργία ενός εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού οι οποίοι και θα ανταποκριθούν επιτυχώς στις νέες "προκλήσεις".
Η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε περιελάμβανε έναν συνδυασμό θεωρητικής κατάρτισης στην έδρα του οργανισμού υποδοχής και στοχευμένωνStudyVisits σε οργανισμούς, επιχειρήσεις και σχολεία.
Ακόμη,  οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν διάφορες πόλεις της Κύπρου όπως τη Λευκωσία, Λάρνακα, Λεμεσό, Πάφο και να γνωρίσουν διάφορα ιστορικά σημεία και χώρους πολιτισμού του μαρτυρικού νησιού αλλά και να απολαύσουν τον περίπατό τους στις όμορφες  παραλίες και να γευτούν την κυπριακή κουζίνα.
Στο πρόγραμμα συμμετείχαν οι μαθητές της Β’ και Γ’ Τάξης του τομέας ΗλεκτρολογίαςΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΥΡΩΝ, ΒΟΥΤΣΕΛΑΣ ΗΛΙΑΣ, ΒΡΑΝΤΖΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΓΚΟΥΣΔΟΒΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΤΣΙΑΚΜΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ, ΜΗΤΡΟΥΣΙΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ, ΜΠΑΚΑΛΗΣ ΘΩΜΑΣ, ΜΠΑΡΤΖΙΩΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΞΕΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΠΟΥΛΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ, ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, ΠΛΑΚΙΑΣ  ΗΛΙΑΣ και ΤΣΙΑΜΙΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ.
Τους μαθητές συνόδευσανοι καθηγητές του τομέα Ηλεκτρολογίας  του σχολείου Θεοφάνης Μαυρόπουλος, Μαρία Ρέμπελου, Γεώργιος Λιάμης και ο διευθυντής  Νικόλαος Ντόγκας.