Πολύς κόσμος στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Σύλλογο Ηπερωτών νομού Τρικάλων. Στο δελτίο Τύπου του συλλόγου αναφέρονται τα εξής:

Κοσμοσυρροή στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Ηπειρωτών Ν. Τρικάλων την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018, σε κεντρική αίθουσα της πόλης του ξενοδοχείου Ντίνα, η οποία αποδείχθηκε μικρή να φιλοξενήσει το πλήθος κόσμου που προσήλθε.
Μέσα σε μια χαρούμενη, ζεστή και ευχάριστη ατμόσφαιρα, Ηπειρώτες και Τρικαλινοί, βρήκαν μια καλή ευκαιρία συνεύρεσης, επαφής και διασκέδασης μεταξύ τους. Η αθρόα προσέλευση μελών και φίλων του συλλόγου Ηπειρωτών (κυριολεκτικά δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο), ήταν μια ακόμα επιβράβευση προς το Διοικητικό Συμβούλιο, που με την παρουσία του, έχει σφραγίσει σημαντικές δράσεις στο νομό.
Ικανοποιημένη αλλά και συγκινημένη για την αποδοχή, η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Χύτα Νίκη, ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους και τους ευχήθηκε το νέο έτος να αποτελέσει αφετηρία μιας νέας εποχής και να φέρει υγεία σε όλους, που είναι το πολυτιμότερο αγαθό όλων. Υποσχέθηκε δε, πως η ίδια και το Δ.Σ. θα συνεχίσουν να παίρνουν πρωτοβουλίες για τη διάσωση και ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς και παράδοσης της Ηπείρου, που είναι το απόσταγμα των γενεών.


Επίσης ευχαρίστησε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομο, λέγοντας πως «αποτελεί πηγή πνευματικής καθοδήγησης και πως το δύσκολο πνευματικό έργο, το οποίο επιτελεί καθημερινά, να επιφέρει πολύτιμους πνευματικούς καρπούς σε όλους εμάς». Ο Σεβασμιότατος, ως νέο μέλος του Συλλόγου Ηπειρωτών, δεδομένου ότι κατάγεται από το Θεσπρωτικό της Πρέβεζας, ευχαρίστησε την Πρόεδρο και το Δ.Σ., ζητώντας τους χαρακτηριστικά να συνεχίσουν να διατηρούν «την παράδοση, τα πλούσια ήθη και έθιμα της Ηπείρου, της Ελλάδας και των Τρικάλων, της νέας πατρίδας που σας δέχτηκε με αγάπη», ευλογώντας στη συνέχεια τη Βασιλόπιτα.
Χαιρετισμό απεύθυναν: τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου, ο καθηγητής φυσικής αγωγής και χοροδιδάσκαλος του συλλόγου κ. Δημήτρης Δημουλάς, ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρήστος Σιμορέλης, ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Κώστας Σκρέκας, ο πρώην αντιδήμαρχος και εκπρόσωπος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας κ. Θανάσης Ευαγγελακόπουλος. Τίμησαν επίσης με την παρουσία τους, την πολύ καλή οργανωμένη εκδήλωση του Συλλόγου, η κα Νίκη Παπά, η κα Νίκη Μπονώτη και πολλοί άλλοι.
Το φλουρί της πίτας, αντιστοιχούσε σε ένα λευκόχρυσο σταυρό, το οποίο κέρδισε ο κ. Δημοσθένης Μάντζαρης, πρώην αντιδήμαρχος