Την πρόθεση του να αναλάβει τη θέση του Διοικητή του Γ.Ν.Τ. δήλωσε σήμερα στη Ραδιοφωνική Λέσχη 97,6 ο περιφερειακός σύμβουλος Ντίνος Μπάρδας:

«Το να οριστώ Διοικητής του Νοσοκομείου Τρικάλων δεν είναι δικό μου θέμα και αρμοδιότητα. Το να θέλω όμως είναι κάτι που αποτελεί για μένα πρόκληση, με μαγεύει, και θα ήθελα να φανώ χρήσιμος και να προσφέρω στο Γ.Ν.Τ τις υπηρεσίες μου.

Έχω διατελέσει στο παρελθόν αντιπρόεδρος στο Νοσοκομείο, και με έδιωξαν μόλις άλλαξε η κυβέρνηση. Έμεινα μέχρι την τελευταία μέρα και παρέδωσα στην επόμενη διοίκηση, δεν έφυγα για να βολευτώ αλλού.

Σε τέτοιο σοβαρό πόστο δεν έχει κανένας το δικαίωμα να περνάει απλά τον καιρό του και όπως τον βολεύει, δεν είναι παιδική χαρά για να δέχεται τα δικά μας παιχνίδια. Δεν έχει ξαναγίνει εν μια νυκτί να παραιτείται ο διοικητής για να βολευτεί αλλού, δεν είχε δικαίωμα να το κάνει αυτό ο κ. Παρθένης, κάτω από όποιες συνθήκες και να έγινε αυτό.»

Την απάντηση του έδωσε ο πρώην διοικητής Δημήτρης Παρθένης:

«Ο λόγος για τον οποίο έφυγα είναι ότι δεν θα μπορούσα να εφαρμόσω τις πολιτικές της ΝΔ, τις πολιτικές των εργολάβων. Ήδη παρουσιάζει μια εικόνα με την οποία δεν είναι πολύ σαφές τι θα γίνει.

Δεν θα μιλήσω για τον κ. Κικίλια, όμως μπορώ να πω για τον υφυπουργό Υγείας τον κ. Κοντοζαμάνη ότι είναι ένας άνθρωπος που έχει διοικήσει τη μεγαλύτερη ΥΠΕ της χώρας για μεγάλη περίοδο, είναι άνθρωπος που γνωρίζει από διοίκηση μονάδων υγείας και γνώστης των ιατρικών θεμάτων.

Θεωρώ πως η επιλογή του νέου Διοικητή στο Γ.Ν.Τ. δεν πρέπει να γίνει μόνο με κομματικά κριτήρια, αλλά να είναι γνώστης του αντικείμενου και να έχει θέληση να ασχοληθεί με αυτό το αντικείμενο.»

Σε σημερινή του συνέντευξη στη Ραδιοφωνική Λέσχη 97,6, το στέλεχος της ΝΔ Κώστας Πατέρας αποκάλυψε πως έχει συζητήσει με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την ανάληψη της θέσης του Διοικητή του Γ.Ν.Τ.:

«Στις εκλογές επέλεξα να σταθώ δίπλα στον Κώστα Σκρέκα και τον Ηλία Βλαχογιάννη, με την κ. Παπακώστα δεν είχα κάποια επαφή ενώ παρόλο που με πήρε ευγενέστατα ο Μικέλης Χατζηγάκης τηλέφωνο και ζήτησε να συναντηθούμε, του δήλωσα πως έχω μεγάλη κόντρα με τον πατέρα του και δεν θα μπορέσω να βοηθήσω την προσπάθεια του.

Η πρόθεση του Ντίνου Μπάρδα για τη θέση του Διοικητή του Νοσοκομείου θεωρώ πως είναι λανθασμένη, είναι περιφερειακός σύμβουλος ήδη με τις δικές μας ψήφους, και θα ήταν σαν να κρατάει δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη.

Εμένα όταν με κάλεσε ο σημερινός πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ζήτησε να βοηθήσω τη ΝΔ, εγώ του ζήτησα για μετά τις εκλογές δυο συγκεκριμένα πράγματα, δυο συγκεκριμένες θέσεις και πιστεύω ότι τη μια από τις δυο θα μου τις δώσει. Η μια είναι η θέση του Διοικητή του Νοσοκομείου Τρικάλων, και η δεύτερη είναι εξίσου σημαντική, ίσως και ανώτερη. Ελπίζω πως γρήγορα θα μάθω αν αξιοποιούμαι και πού.»