Οπως σημειώνει σε δελτίο Τύπου η τρικαλινή βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτα Δριτσέλη το Υπουργείο Εσωτερικών δημοσίευσε την πρόσκληση προς τους δήμους της χώρας για την αναβάθμιση του εξοπλισμού των παιδικών χαρών τους καθώς και των τεχνικών προδιαγραφών ασφαλείας τους.

Στο πλαίσιο αυτό διατίθενται 70 εκατομμύρια ευρώ από το πρόγραμμα ειδικής ενίσχυσης των δήμων “Φιλόδημος ΙΙ”, ενώ σε ότι αφορά την περιοχή μας, οι δήμοι του Νομού Τρικάλων μπορούν να ενισχυθούν με ποσά από 210.000 ευρώ έως και άνω των 260.000 ευρώ ανάλογα με τον πληθυσμό τους.

Στις επιλέξιμες ενισχύσεις συμπεριλαμβάνονται κάθε είδους δαπάνες που αφορούν στην προμήθεια και τοποθέτηση του εξοπλισμού των παιδικώνχαρών, δαπάνες για την προμήθεια και τοποθέτησηασφαλούςδαπέδου των παιδικώνχαρών, καθώς και δαπάνες για την προμήθεια και τοποθέτησηκατάλληλου και επαρκούςφωτισμού.

Με το πρόγραμμα αυτό ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα των δήμων της χώρας, για την ενίσχυση των προδιαγραφών ασφαλείας των παιδικών χαρών, διαδικασία η οποία εκκρεμεί εδώ και χρόνια. Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση θα συνεχίσει να φροντίζει για την αναβάθμιση της καθημερινότητας των πολιτών, καθώς και για την ασφάλεια των παιδιών στις δραστηριότητες αναψυχής και άσκησης που λαμβάνουν χώρα στις παιδικές χαρές των πόλεων της χώρας.