Οι εκδόσεις «Μανδραγόρας», με την αγαστή συμβολή του Δήμου Τρικκαίων, παρουσιάζουν την ποιητική συλλογή της Μαρίας Σύρρου με τίτλο «Επιλήσμονες», το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016, στις 7 το απόγευμα, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (Ασκληπιού 18-22, 1ος όροφος).
Για το βιβλίο θα μιλήσει η φιλόλογος Λίλια Τσούβα. Την εκδήλωση θα συντονίσει και θα διαβάσει ποιήματα της συλλογής η Θεοδώρα Κ. Σαργιώτη.
Τα ποιήματα της συλλογής είναι χωρισμένα σε τρεις ενότητες: Επιλήσμονες (2015-2016), Χάσμα (1996),Πετροκέρασα (1991-1993). Άλλοτε με εμφανείς επιρροές από το λυρικό θέατρο, τη μεταφυσική ενός θρησκευτικού συναισθήματος ή έναν ερωτικό ρομαντισμό, κι άλλοτε ψηλαφίζοντας σύγχρονες πληγές ενός κόσμου ναυαγισμένου, αναδεικνύοντας την ανάγκη μιας κάθαρσης απ’ όσα μας βαραίνουν ή ανατρέχοντας σε στιγμές ξεχασμένες, οι «Επιλήσμονες» επιχειρούν να ενθαρρύνουν την ψυχή να συνεχίσει, με θάρρος και καρτερία, την επώδυνη πορεία της προς τη λύτρωση.
Η Μαρία Σύρρου σπούδασε δημοσιογραφία και θέατρο στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται ως δημοσιογράφος και επιμελήτρια εκδόσεων, από το 1988, και ως ηθοποιός, από το 1994. Είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής του λογοτεχνικού περιοδικού «Μανδραγόρας». Οι «Επιλήσμονες» είναι η πρώτη της ποιητική συλλογή.