Στην ενημέρωση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας από τις 14/8/2020 ώρα 14:00 έως τις 15/8/2020 ώρα 14:00 καταγράφονται σήμερα Σάββατο 15 Αυγούστου 2 νέα κρούσματα στα Τρίκαλα. 

Το δυσάρεστο είναι πως και στην περιοχή μας, πλέον, υπάρχει "ορφανό" κρούσμα, που δεν σχετίζεται με κάποιο άλλο, και αφορά σε επαγγελματία υγείας. 

Αναλυτικά το δελτίο καταγραφής κρουσμάτων κορωνοϊού στην Θεσσαλία:

Το Συντονιστικό Όργανο της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της κρίσης του Covid 19, ενημερώνει καθημερινά και με πλήρη εγκυρότητα τις κοινότητες στους τέσσερις θεσσαλικούς Νομούς για την εξέλιξη της ασθένειας σε υπάρχουσες και νέες εστίες. Τα στοιχεία των νέων κρουσμάτων αντλούνται από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ καθώς και από δημόσια και ιδιωτικά εργαστήρια στα οποία πραγματοποιούνται οι σχετικοί έλεγχοι. Η ενημέρωση πραγματοποιείται με βασικό γνώμονα την ενημέρωση της θεσσαλικής κοινωνίας και την προστασία των προσωπικών δεδομένων και της υπόληψης των ανθρώπων που νοσούν.

-Στην περιοχή της Λάρισας

Καταγράφηκε 1 νέο κρούσμα Covid ’19.  Πρόκειται για κάτοικο της Θεσσαλονίκης ο οποίος εξετάστηκε στη Λάρισα. 

- Στην περιοχή της Μαγνησίας 

Καταγράφηκαν 2 νέα κρούσματα Covid ’19. Και τα 2 κρούσματα αποτελούν στενές επαφές παλαιότερου κρούσματος (11.08.2020).

-Στην περιοχή των Τρικάλων 

Καταγράφηκαν 2 νέα κρούσματα Covid ’19. 1 Κρούσμα αποτελεί επαφής παλαιότερου κρούσματος (14.08.2020) στη Σκόπελο οπού παραθέριζαν μαζί, ενώ 1 ακόμη πρόκειται για επαγγελματία υγείας και θεωρείται «ορφανό».

-Στην περιοχή της Καρδίτσας 

Καταγράφηκε 1 νέο κρούσμα Covid ’19. Το κρούσμα θεωρείται «ορφανό».

- Στην περιοχή της Σκοπέλου

Καταγράφηκε 1 νέo κρούσμα Covid ’19. Πρόκειται για στενή επαφή παλαιότερου κρούσματος.