Απρόσμενη εξέλιξη είχε η προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση της τρικαλινής αποστολής με τον υπουργό Παιδείας κ. Κ. Γαβρόγλου για το θέμα της ίδρυσης σχολών - τμημάτων - ινστιτούτων στα Τρίκαλα.
Η συνάντηση δεν έγινε ποτέ διότι ο υπουργός δεν δέχθηκε να παραστούν στη συνάντηση οι εκπρόσωποι των φορέων.
Όπως τονίζεται μάλιστα σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου είχε συμφωνηθεί να παραβρίσκονται σε αυτή ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημ. Παπαστεργίου, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Μιχ, Λάππας και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρ, Λάππας.
Στο δελτίο Τύπου του υπουργείου αναφέρονται τα εξής:
"Δεν πραγματοποιήθηκε η σημερινή συνάντηση του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου με τον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, καθώς λίγο πριν από τη συνάντηση ο τελευταίος απαίτησε -σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους Δημάρχους της Θεσσαλίας, οι συναντήσεις με τους οποίους πραγματοποιήθηκαν κανονικά- να είναι παρόντες και περίπου 20 εκπρόσωποι φορέων της πόλης (μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη κλπ.).
Όπως ήταν φυσικό, η ενέργειά του δεν έγινε αποδεκτή από τον Υπουργό ο οποίος υπενθύμισε στον Δήμαρχο Τρικκαίων ότι είχε συμφωνηθεί να συναντηθεί με τον ίδιο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μιχάλη Λάππα και τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δ.Σ. Χρήστο Λάππα.
Μετά από αίτημα του Υπουργού κλήθηκε να είναι στη συνάντηση και ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γιάννης Θεοδωράκης, καθηγητής στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με έδρα τα Τρίκαλα.
Το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζει κανονικά τον διάλογο με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πρώτου και δευτέρου βαθμού, επιμένοντας σε έναν ουσιαστικό διάλογο και όχι σε ένα διάλογο εντυπωσιασμού που υποκρύπτει άλλες σκοπιμότητες.
Αύριο ο Υπουργός θα συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κωνσταντίνο Αγοραστό και Αντιπεριφερειάρχες."
Από την πλευρά τους οι φορείς σε ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι «με λύπη τους ενημερώνουν τους πολίτες ότι δεν πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου.

Η συνάντηση θα αφορούσε σε ζητήματα προώθησης των θεμάτων της ίδρυσης σχολών – τμημάτων – ινστιτούτων, όπως αυτά συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν στις συνεχείς συναντήσεις των εκπροσώπων των φορέων του νομού Τρικάλων.
Μάλιστα η συνάντηση οργανώθηκε σε εφαρμογή της συνεννόησης που είχε γίνει μετά την επίσκεψη του κ. Υπουργού στα Τρίκαλα, στις 8 Αυγούστου 2018.

Δυστυχώς, η παρελκυστική πολιτική από την πλευρά του κ. Υπουργού, οδήγησε σε ματαίωση της προσπάθειας, καθώς ήδη είχε συναντηθεί ο κ. Γαβρόγλου με τους τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ την Τέταρτη 10 Οκτωβρίου 2018, θέλησε να δει χωριστά τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου στις 11 Οκτωβρίου 2018 και χωριστά τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστο Μιχαλάκη στις 12 Οκτωβρίου 2018.

Αυτή ήταν μια τακτική «διαίρει και βασίλευε», που δεν έγινε δεκτή από τους εκπροσώπους των φορέων που μετέβησαν στην Αθήνα.
Οι εκπρόσωποι των φορέων του νομού Τρικάλων που μετέβησαν στην Αθήνα για να συναντηθούν με τον Υπουργό Παιδείας, επιμένουν να υποστηρίζουν ότι η αναπτυξιακή πολιτική είναι θέμα συζήτησης και συνεννόησης για το μέλλον του τόπου.
Αυτό το μέλλον προέρχεται από συνέργειες και από κοινές προσπάθειες. Στο πλαίσιο αυτό, συνεχίζουμε ενωμένοι, διεκδικώντας
– Διεθνές Τμήμα στη ΣΕΦΑΑ
– Τμήμα Διαιτολογίας – Διατροφολογίας
– Παραμονή στα Τρίκαλα του τμήματος ΤΕΙ Πολιτικών Μηχανικών, ως παραρτήματος της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
– και πολλές άλλες προτάσεις, που οι φορείς των Τρικάλων θέλησαν να παρουσιάσουν στον υπουργό, ο οποίος αρνήθηκε τον διάλογο με τους επίσημους φορείς της κοινωνίας των Τρικάλων.
Στο Υπουργείο Παιδείας, βρέθηκαν οι:
– Χρήστος Μιχαλάκης, αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων
– Γιάννης Μπουτίνας, αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού & Διά Βίου Μάθησης Περιφέρειας Θεσσαλίας
– Δημήτρης Παπαστεργίου, Δήμαρχος Τρικκαίων
–  Βασίλης Αναγνωστόπουλος, Χρήστος Γακόπουλος, Αποστόλης Κολίτσας, Ντίνος Μπάρδας, περιφερειακοί σύμβουλοι ΠΕ Τρικάλων
– Βασίλης Γιαγιάκος, πρόεδρος Επιμελητηρίου Τρικάλων
– Μιχάλης Λάππας, πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων
– Νίκος Γουγουλάκης, πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Τρικάλων
– Χρ. Γκαραγκούνης, εκπρόσωπος Ομοσπονδίας ΕΒΕ Τρικάλων
– Δημ. Ιωάννου, πρόεδρος Αστικού ΚΤΕΛ Τρικάλων, με μέλη του ΔΣ
– Εκπρόσωποι του Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσόστομου
– Α. Αναστασίου, Χρ. Γούλας, Αχ.  Λασπάς, Φ. Ρόμπος, Κ. Ψύχος, αντιδήμαρχοι (νυν και τέως) του Δ. Τρικκαίων
– Εκπρόσωποι των συλλόγων φοιτητών ΣΕΦΑΑ και ΤΕΙ
Σημειώνεται ότι η μετάβαση των εκπροσώπων στην Αθήνα, έγινε με λεωφορείο– προσφορά του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Τρικάλων.