Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του “Οδηγητή” ,  η μεγάλη γιορτή της νεολαίας έχει ξεκινήσει το 42ο ταξίδι του σε όλη την Ελλάδα και η περιοχή μας δε θα μπορούσε να λείψει από τους σταθμούς του!  Όπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου "αποτελεί μια μεγάλη συνάντηση αγώνα, διασκέδασης, ψυχαγωγίας! Των μαθητών, σπουδαστών, νέων εργαζομένων κι ανέργων, κάθε νέου που ονειρεύεται, αγωνιά για το μέλλον και διεκδικεί μία καλύτερη ζωή. Οι πολύμορφες συλλογικές του δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, οι συναυλίες του, τα αφιερώματα, η ανάδειξη και η στήριξη της νεανικής δημιουργίας, οι συζητήσεις, είναι μερικά από τα κομμάτια που συνθέτουν το παζλ του Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή!(...)
Έλα μαζί μας  στις εκδηλώσεις του 42ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή που θα γίνουν το καλοκαίρι στα Τρίκαλα και θα κορυφωθούν στις  10 Σεπτέμβρη στο Μύλο Ματσόπουλου.
Τις επόμενες μέρες διοργανώνουμε προβολές ταινιών για …πιο δροσερές καλοκαιρινές βραδιές  Στο αμφιθεατράκι στο ποτάμι δίπλα στο τζαμί με ελεύθερη είσοδο  Είσοδος δωρεάν
Και  το καλοκαίρι οι συζητήσεις και οι προβληματισμοί γύρω από θέματα που πραγματικά απασχολούν στην καθημερινότητα δεν σταματάνε. Τέτοια θέματα θίγουν με το περιεχόμενό τους και οι παρακάτω ταινίες, συμβάλλοντας σε  γόνιμες σκέψεις για τις εξελίξεις που αφορούν την ίδια τη ζωή μας. Αξίζει να τις δει κανείς αξιοποιώντας δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο του, γνωρίζοντας αξιόλογα έργα του σύγχρονου και παλιότερου σινεμά, σκηνοθέτες και ηθοποιούς.
ΤΡΙΤΗ 19/7  21:30 , «Το λιμάνι της Χάβρης» (2011), του Ακι Καουρισμάκι, 93΄
ΠΕΜΠΤΗ 21/7  21:30 «Τράμπο» (2015), του Τζέι Ρόουτς, 124΄
ΤΡΙΤΗ 26/7  21:30 «Δύο Ημέρες, Μία νύχτα» (2014), των Ζαν Πιερ & Λύκ Νταρντέν , 95΄
ΠΕΜΠΤΗ 28/7  21:30 , «Ο Τζόνι πήρε τ’ όπλο του » (1971), Του Ντάλτον Τράμπο , 111΄"