Στην παραδοχή ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησαν να επηρεάσουν τη Δικαιοσύνη προέβη δημοσίως ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Σάκης Παπαδόπουλος με δηλώσεις του στα  «Παραπολιτικά Fm», ενώ παράλληλα κράτησε αποστάσεις τόσο απέναντι από τονΑλέξη Τσίπρα για τους «αρμούς της εξουσίας», όσο και από τον Γιάννη Ραγκούση για τους χαρακτηρισμούς τους περί χουντικού νομοσχεδίου χθες στη Βουλή.

«Πρέπει να σεβαστούμε εμείς οι πολιτικοί την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Υπήρχε επηρεασμός από κάποιους από μας, που ήθελαν μια πιο γρήγορη πορεία της Δικαιοσύνης προς αυτά που νόμιζαν και είχαν και εδώ αυταπάτες, ότι θα μπορούσαν να αποκαλυφθούν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και παραδέχτηκε ότι «υπήρξε επιχείρηση επηρεασμού αλλά τα πρόσωπα της Δικαιοσύνης δεν πρέπει να υπακούν σε εντολές πολιτικών»

« Ό,τι και να έλεγε ο Παπαγγελόπουλος δεν είχε καμία υποχρέωση ο δικαστικός που τον άκουγε να τον υπακούσει. Και αυτό ισχύει φυσικά και για όλους τους υπουργούς», συμπλήρωσε.

Για την φράση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ περί «αρμών της εξουσίας» ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι «ιδεολογικά οι “αρμοί της εξουσίας” κατέχονταν για πάρα πολλές δεκαετίες από το σοβιετικό σύστημα και όμως το σοβιετικό σύστημα κατέρρευσε και ας είχε τους αρμούς της εξουσίας» και επισήμανε ότι «οι αρμοί της εξουσίας έχουν την ανεξαρτησία τους και την ιδιαιτερότητα τους και δεν πρέπει η κυβέρνηση και οι πολιτικοί να προσπαθούμε να ελέγξουμε τους αρμούς της εξουσίας αυτό είναι λαθεμένη προσέγγιση».

«Ο Αλέξης Τσίπρας ομολόγησε ότι έφαγε και πολλές σφαλιάρες για αυτή την άποψη περί αρμών της εξουσίας», αποκάλυψε.

Επίσης διαφωνία εξέφρασε και στην αναφορά του Αλέξη Τσίπρα περί «βρώμικο 89»: «Μας αιφνιδίασε ο Αλέξης Τσίπρας με το χαρακτηρισμό για “βρώμικο 89” γιατί το 1989 είχε προκύψει το σκάνδαλο Κοσκωτά και η ανάληψη ευθυνών του Μένιου Κουτσόγιωργα και τα ζητήματα της κάθαρσης ήταν θέματα στην ημερήσια διάταξη».

Σημείωσε δε ότι διαφωνεί με τον ορισμό «βρώμικο ‘89» και τόνισε πως θεωρεί ότι η τοποθέτηση του Νίκου Φίλη στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης «ήταν πολύ πιο ολοκληρωμένη από ιδεολογικοπολιτική άποψη. Είχε τις αυταπάτες της η Αριστερά αλλά αυτό δε σημαίνει ότι συμμετείχε σε μια βρώμικη υπόθεση».

Τέλος, μεταξύ άλλων, αρνητικός εμφανίστηκε και απέναντι στους χαρακτηρισμούς περί χουντικού νομοσχεδίου που έκανε ο Γιάννης Ραγκούσης στο σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή για τις πορείες. «Να αποφύγουμε τους ακραίους χαρακτηρισμούς και να ασχοληθούμε με την ουσία», υπογγράμμισε.

liberal.gr