Δόθηκαν στην κυκλοφορία, παρουσία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, τα 79 χιλιόμετρα του τμήματος Τρίκαλα - Ξυνιάδα του αυτοκινητόδρομου Ε65, τον οποίο χρησιμοποιούν ήδη, από το πρωί, οι πολίτες.
Σε δηλώσεις του, στη Λαμία, ο κ. Σπίρτζης ανέφερε ότι «δεν γίνονται εγκαίνια, καθώς πρόκειται για ένα τμήμα του αυτοκινητόδρομου Ε65. Δεν πρόκειται για ολοκληρωμένο έργο». «Πρόκειται για την ολοκλήρωση μίας από τις πέντε συμβάσεις» πρόσθεσε. Μάλιστα, προσδιόρισε «το έργο θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη τετραετία και τα εγκαίνια θα τα κάνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας».
Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη διαπραγμάτευση που έγινε και με τις εταιρείες που έχουν αναλάβει τον Ε65, αλλά και με τα όργανα της ΕΕ και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας επενδύσεων, προσδιορίζοντας ότι στις αρχές της ερχόμενης χρονιάς, μέχρι τον Φεβρουάριο, θα ξεκινήσουν τα έργα στο νότιο τμήμα, καθώς έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Όλοι έχουν δει τον φάκελο στην τελευταία του λεπτομέρεια. Πιστεύω ότι μέχρι τέλος Ιανουαρίου ή το πολύ αρχές Φλεβάρη θα έχουμε την έγκριση και την επόμενη μέρα θα ξεκινήσουν τα έργα» τόνισε. Για το βόρειο τμήμα, που θα συνδέει τον Ε65 με την Εγνατία, είπε τα έργα θα ξεκινήσουν μέχρι το τέλος του 2018. «Πιστεύουμε ότι μέχρι τον Μάρτιο θα έχει ολοκληρωθεί η τελική έγκριση της διαπραγμάτευσης χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Είναι πάρα πολύ ώριμο το έργο, καθώς κρίθηκε, πλέον, με τους νέους όρους βιωσιμότητας από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα» σημείωσε.

 

Ο κ. Σπίρτζης επισήμανε πως με την παράδοση του συγκεκριμένου τμήματος των 79 χιλιομέτρων ουσιαστικά επιταχύνεται κατά περίπου 30 λεπτά η απόσταση από την Αθήνα μέχρι τα Τρίκαλα και αποφεύγονται κάποια κρίσιμα σημεία του οδικού δικτύου, μέχρι σήμερα, όπως είναι οι γνωστές στροφές του Δομοκού. Εξέφρασε, μάλιστα, την αισιοδοξία του ότι οι εργασίες τόσο στο νότιο τμήμα, όσο και στο βόρειο, με τις οποίες ολοκληρώνεται συνολικά το έργο, θα εκτελεστούν με πολύ γρήγορους ρυθμούς, καθώς έχουν λυθεί όλα τα ενδιάμεσα προβλήματα, ιδιαίτερα εκείνα που έχουν σχέση με τις απαλλοτριώσεις.

ΑΠΕ-ΜΠΕ