Με την ιδιότητα του ιατρού - παθολόγου βρίσκεται από σήμερα στους διαδρόμους και κοντά στους ασθενείς του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος. 

Μετά την απόφαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του, για την εθελοντική ένταξη των ιατρών - βουλευτών στο ΕΣΥ για την στήριξη των νοσοκομείων λόγω κορωνοϊού, ο Σάκης Παπαδόπουλος ως παθολόγος και φορώντας την ιατρική του ποδιά βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης και φροντίδας των νοσούντων από covid. 

Όπως δήλωσε σήμερα στην Ραδιοφωνική Λέσχη, "είμαι ήδη στο ΓΝΤ, βρίσκομαι στην Παθολογική κλινική όπου συν- λειτουργούν πλέον η Α’ με τη Β’, και σε λίγο ξεκινάμε τις επισκέψεις στους ασθενείς. Βρίσκομαι εδώ με τοποθέτηση από τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ με σύμβαση ενός μήνα μέχρι τις 7 Ιανουαρίου, φυσικά αμισθί. Δήλωσα να με υπολογίζουν κανονικά στο πρόγραμμα των εφημεριών. Μπορώ να πω με υποδέχθηκαν με αγάπη οι συνάδελφοι εδώ. Ακούστηκαν διάφορα σχόλια για εμένα, αλλά δεν με ενοχλούνε, αναμενόμενα είναι. Χρειαζόταν αυτή η κίνηση και ως σημειολογική για την προθυμία και των ιδιωτών γιατρών να συμβάλλουν σε αυτόν τον πόλεμο, η οποία δυστυχώς είναι ελάχιστη η συμμετοχή τους".

Ωστόσο, όπως και οι υπόλοιποι συνάδελφοί του βουλευτές - ιατροί, δεν θα απέχει από τα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα, έτσι ώστε όπως εξήγησε "τους ενημέρωσα  ότι θα συμμετάσχω στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, από την Παρασκευή έως την Τρίτη, γι αυτό και η σύμβαση μου λέει ότι θα είμαι πλήρους απασχόλησης αλλά όχι αποκλειστικής, ώστε να διευκολυνόμαστε και στα κοινοβουλευτικά μας καθήκοντα". 

trikalaenimerosi.gr