Με το «Κάψε τα σενάρια και γράψε το δικό σου» ως κεντρικό σύνθημα, προετοιμάζεται και στα Τρίκαλα, στις 10 Μάη στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ, που τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί στο μεγάλο ραντεβού των μαθητών.
Η ΚΝΕ καλεί τους μαθητές «να ενώσουμε τις φωνές μας, γιατί οι ανάγκες, η ευτυχία των νέων όλου του κόσμου δεν χωράνε στο σημερινό άδικο σύστημα, που μετατρέπει την Παιδεία σε εμπόρευμα, που γεννά φτώχεια, ανεργία, πολέμους και φασισμό. Έλα στο Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ με τις σκέψεις και τους προβληματισμούς σου. Έλα να μάθεις από πρώτο χέρι για τι παλεύει η ΚΝΕ. Το Μαθητικό Φεστιβάλ το χτίζουμε κάθε χρόνο εμείς, τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ, με το μεράκι και τη δίψα μας για συζήτηση, πολιτιστική δημιουργία, διασκέδαση».
Το Μαθητικό Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στους μαθητές που έχουν όνειρα για τη ζωή και το μέλλον τους και δεν συμβιβάζονται µε την κατάσταση που ζουν στο σπίτι και το σχολείο τους. Προβληματίζονται για όσα συµβαίνουν γύρω τους, είναι ανήσυχα πνεύματα και ψάχνουν απαντήσεις στα χιλιάδες «γιατί».
Το πρόγραμμα του Μαθητικού Φεστιβάλ περιλαμβάνει:
    Το θεατρικό σκετς «Οι Καρχαρίες».
    Χαιρετισμό από νέο υποψήφιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης».
    Ομιλία από στέλεχος της ΚΝΕ.
    Συναυλία με μαθητικά σχήματα.
Στο χώρο θα λειτουργεί έκθεση βιβλίου με παλιές και νέες εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής».