Καταλήψεις σχολείων στα Τρίκαλα για τη συμφωνία των Πρεσπών και τον Κατσίφα δεν έγιναν. Επιχειρήθηκε, βέβαια, σε κάποια σχολεία, όχι όμως με επιτυχία. Σημαίες ελληνικές ωστόσο, κυκλοφόρησαν σήμερα σε κάποια γυμνάσια της πόλης.
Μαθητές δύο γυμνασίων δε με ελληνικές σημαίες έφυγαν από τα σχολεία τους και πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία με βυζαντινές και ελληνικές σημαίες και ένα πανό, που έγραψε για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και καλούσε τους «Σκοπιανούς να το πάρουν χαμπάρι».
Δεν ήταν ωστόσο αυτή η μοναδική μαθητική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία. Την ίδια ώρα, στον ίδιο χώρο μαθητές λυκείων και γυμνασίων των Τρικάλων πραγματοποιούσαν αντιφασιστική συγκέντρωση. Αριθμητικά οι δύο συγκεντρώσεις, που διεξάγονταν η μία απέναντι από την άλλη ήταν περίπου ισάξιες.
Ισχυρή ήταν η παρουσία της αστυνομικής δύναμης και της ασφάλειας Τρικάλων. Οι μαθητές που συμμετείχαν στην αντιφασιστική συγκέντρωση είχαν ξεκινήσει νωρίτερα το πρωί από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης.
Και οι δύο συγκεντρώσεις παρέμειναν για αρκετή ώρα στην κεντρική πλατεία, ενώ συνθήματα εναντίον του φασισμού ακούγονταν από τους μαθητές που συμμετείχαν στην αντιφασιστική συγκέντρωση.

ert.gr