Οι Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων των περιοχών  Θεσσαλίας, Ηπείρου , Στερεάς Ελλάδας , Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας , παρουσία και πολιτικών παραγόντων, θα συναντηθούν, σύμφωνα με πληροφορίες του trikalaenimerosi.gr, τον επόμενο μήνα στα Τρίκαλα με θέμα την Ε65.

Η πρωτοβουλία ανήκει στο πρόεδρο της ΠΕΔ Θεσσαλίας Γιώργο Κωτσό και σχετίζεται με τις αρνητικές εξελίξεις που σημειώνονται τελευταία στον Αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδος και συγκεκριμένα με την νέα επιχειρούμενη χάραξη για πρόσβαση στην Εγνατία οδό.

Ως γνωστόν οι παραχωρησιούχοι προτείνουν τώρα η Καλαμπάκα να ενωθεί με την Εγνατία, ως Ε65, μέσω …Κηπουργειού Γρεβενών, επιβαρύνοντας την διαδρομή, όχι όμως και την τσέπη τους, με άλλα 30 χιλιόμετρα δρόμου!

Η κυοφορούμενη χάραξη ξεστρατίζει τον πολυπόθητο δρόμο πέρα από την λογική και τις ανάγκες εξυπηρέτησης των περιφερειών Θεσσαλίας, Ηπείρου και Μακεδονίας. 

Για να αντιληφθούμε  τι σημαίνει η επιμήκυνση της σύνδεσης με την Εγνατία κατά 30 χιλιόμετρα, σημειώνουμε απλώς ότι η διαδρομή Τρίκαλα- Ελάτη είναι 32 χιλιόμετρα δρόμου…

Κ.Τ