Με αισθήματα θρησκευτικής ευλάβειας και συγκίνησης υποδέχθηκε ο λαός των Τρικάλων τα «Άχραντα Πάθη» του Κυρίου το απόγευμα της Πέμπτης 5 Μαρτίου 2020 στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων, προερχόμενα από την ιστορική Μονή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγιαλείας.

Τα ιερά κειμήλια κόμισε ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής π. Ιερόθεος Παπαθανασίου και τα παρέδωσε στα χέρια του Μητροπολίτη Σταγών και Μετέωρων κ. Θεοκλήτου, παρουσία του Ποιμενάρχου κ. Χρυσοστόμου και του κλήρου και λαού της Ιεράς Μητροπόλεως.

Αφού τελέσθηκε η προβλεπομένη υπό της Εκκλησιαστικής τάξεως Δέηση ακολούθησε Αρχιερατικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετέωρων κ. Θεοκλήτου και συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου.

Λίγο πριν την απόλυση του Εσπερινού ο Ποιμενάρχης καλωσορίζοντας τον π. Ιερόθεο και τη συνοδεία του, τον ευχαρίστησε για τον κόπο που υποβλήθηκαν να φέρουν τα «χαριτόβρυτα Άχραντα Πάθη» από την Πελοπόννησο, τα οποία περιλαμβάνουν τεμάχια του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, του Ακανθίνου Στεφάνου, του Σπόγγου και της Χλαμύδος, καθώς και μέρος της κώμης του Τιμίου και ενδόξου Τιμίου Προδρόμου.

Τα ανεκτίμητης πνευματικής αξίας «Άχραντα Πάθη» εδωρήθησαν τον 14ο αιώνα από τους Παλαιολόγους Άρχοντες της Πελοποννήσου στον ιδρυτή και κτήτορα της Μονής των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγιαλείας όσιο Λεόντιο και από τότε με την χάρη του Θεού φυλάσσονται ως ιερά θησαύρισμα στην ιστορική αυτή ιερά Μονή.