Τους τέσσερις υποψηφίους δημάρχους, επικεφαλής των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης για την περιφερειακή ενότητα Τρικάλων παρουσίασε επίσημα σήμερα το απόγευμα το ΚΚΕ.
Πρόκειται για τους, Γιώργο Καΐκη υποψήφιο δήμαρχο με τη Λαϊκή Συσπείρωση για το δήμο Τρικκαίων, Βάιο Καλύβα, υποψήφιο δήμαρχο για το δήμο Πύλης, την κ. Ευαγγελία Στεργίου, υποψήφια δήμαρχο για τον δήμο Φαρκαδόνας και Γιώργο Χαντζιάρα υποψήφιο δήμαρχο για τον δήμο Μετεώρων.
Ο γραμματέας του ΚΚΕ στα Τρίκαλα κ. Σωτηρόπουλος παρουσιάζοντας τους τέσσερις υποψηφίους δημάρχους, μίλησε για δοκιμασμένους αγωνιστές του λαϊκού εργατικού κινήματος. «Το ΚΚΕ – σημείωσε ο κ. Σωτηρόπουλος – και η Λαϊκή Συσπείρωση ξεκαθαρίσαμε στο λαό ότι περιφέρειες και δήμοι μέσα από τον «Καλλικράτη» και τον «Κλεισθένη» γίνονται ισχυρά εργαλεία προώθησης της καπιταλιστικής ανάπτυξης, δένονται με τις επιχειρήσεις και συμμετέχουν στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής. Οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στην περιφέρεια και τους δήμους της Θεσσαλίας ήταν μπροστά σε κάθε λαϊκό πρόβλημα, το ανέδειξαν στο πλαίσιο του περιφερειακού συμβουλίου και των δημοτικών συμβουλίων και έδωσαν μάχες κατά της αντεργατικής – αντιλαϊκής πολιτικής». Επίσης, επέρριψε ευθύνες σε δήμους της Θεσσαλίας και την Περιφέρεια όπως και στις κυβερνήσεις και την Ε.Ε. για την απουσία ουσιαστικού σχεδιασμού, χρηματοδότησης και έργων προστασίας της ανθρώπινης ζωής και της λαϊκής περιουσίας.
Να σημειωθεί ότι ουσιαστικά για το ΚΚΕ ο προεκλογικός αγώνας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές ξεκινά το προσεχές Σάββατο με λαϊκό γλέντι και ομιλία του υποψήφιου περιφερειάρχη με τη Λαϊκή Συσπείρωση Τάσου Τσαπλέ.
Αναφερόμενος στις γενικές πολιτικές εξελίξεις κατέστησε σαφές ότι το ΚΚΕ θα καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών , που «αποτελεί βασική πλευρά των Αμερικανο-Νατοϊκών σχεδιασμών στην ευρύτερη περιοχή, που υπηρέτησαν Τσίπρας – Καμένος, μετατρέποντας τη χώρα σε ένα απέραντο στρατόπεδο, από την Αλεξανδρούπολη έως τον Έβρο».
Τέλος, ο κ. Σωτηρόπουλος κάλεσε τον κόσμο να συμπορευτεί με τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στις τοπικές, τις ευρωοεκλογές, τις βουλευτικές εκλογές, διότι ο στόχος για ένα ισχυρό ΚΚΕ παντού είναι στόχος ελπίδας, προοπτικής, στόχος που ανταποκρίνεται στα εργατικά – λαϊκά συμφέροντα.

ert.gr