Σε εξέλιξη βρίσκεται ο σχεδιασμός για τη βελτίωση των παιδικών χαρών του Δήμου Τρικκαίων, λαμβάνοντας στη συνέχεια και τη σχετική πιστοποίηση. Ηδη έχει εξασφαλιστεί κονδύλι 190.000 ευρώ το οποίο θα διατεθεί προς αυτή την κατεύθυνση. Ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και  Περιβάλλοντος κ. Χρ. Γούλας σε δηλώσεις του στο trikalaenimerosi.gr αναφέρει ότι «εδώ και μέρες έχει τελειώσει η καταγραφή περίπου 30 νέων παιδικών χαρών για τις οποίες υπολογίζεται ότι επαρκούν τα χρήματα. Άμεσα αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία για να βγει ο αριθμός των πόσων παιχνιδιών χρειάζονται σε κάθε παιδική χαρά, ποια όργανα είναι κατάλληλα να παραμείνουν στις παιδικές χαρές και ποια θα πρέπει να αντικατασταθούν.»
Αναμένεται να γίνουν εργασίες περίφραξης των χώρων έτσι ώστε να μην κινδυνεύουν τα παιδιά από διερχόμενα αυτοκίνητα, θα τοποθετηθεί φωτισμός, βρύσες και πόρτες σε απόλυτα φυλασσόμενους χώρους για τα παιδιά, εδραιώνοντας κατά αυτό τον τρόπο το αίσθημα ασφάλειας και για τους γονείς.
Συνολικά  στα Τρίκαλα υπάρχουν 145 παιδικές χαρές, από τις οποίες υπολογίζεται να φτιαχτούν περίπου οι 30. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος σε ένα χωριό όπου υπάρχουν πάνω από 10 παιδικές χαρές αλλά ο πληθυσμός του  δεν είναι ο ανάλογος, θα φτιαχτούν μία ή το πολύ οι δύο παιδικές χαρές. Τα παλιά όργανα θα μαζευτούν στο αμαξοστάσιο και θα πάνε σε παιδικές χαρές που βρίσκονται σε πιο απομακρυσμένες περιοχές.