Η ΧΕΝ Τρικάλων φιλοξενεί το πρώτο στα Τρίκαλα Βιωματικό Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής για παιδιά Δημοτικού.

Στόχος του εργαστηρίου είναι να  καλλιεργήσουν τα παιδιά τη γλώσσα (ύφος, λεξιλόγιο κα), να εξοικειωθούν με ποικίλα κειμενικά είδη (ημερολόγιο, άρθρο, λογοτεχνία κα), να πυροδοτήσουν τη φαντασία και την δημιουργικότητά τους και να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση στην έκφραση των σκέψεών τους μέσα από τη δημιουργία πρωτότυπων κειμένων.

Η προσέγγιση των θεμάτων γίνεται με βιωματικό, παιγνιώδη, ευχάριστο τρόπο μέσα από ομαδικές και ατομικές δραστηριότητες με τη συνδρομή κι άλλων τεχνών εκτός της γραφής (φωτογραφία, μουσική, ζωγραφική, αρχιτεκτονική). Το Βιωματικό Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής για παιδιά Δημοτικού θα πραγματοποιηθεί τόσο στον κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο της ΧΕΝ καθώς και σε χώρους πολιτισμού της πόλης (Μουσείο Τσιτσάνη, Scoop Art Gallery κα).
Θα δημιουργηθούν δύο τμήματα (ανάλογα με τον αριθμό συμμετεχόντων):
Μικροί συγγραφείς 1 (Β και Γ Δημοτικού)
Μικροί συγγραφείς 2 (Δ, Ε και ΣΤ Δημοτικού)
Το Βιωματικό Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής για παιδιά Δημοτικού θα ολοκληρωθεί σε 6 συναντήσεις:
1η συνάντηση: «Αγαπημένο μου Ημερολόγιο» ή Πώς πέρασα στις διακοπές: δραστηριότητες αφήγησης, παρατηρητικότητας, μνήμης, ακρόασης, ομαδικότητας.
2η συνάντηση: – Ο μαγικός κύριος Κολοτούμπας και οι βοηθοί του Ευτυχούλης και Δυστυχούλης : Ιστορίες με αγωνία, περιπέτεια, εμπόδια και λύσεις, η έννοια της «ανατροπής»
3η Ενότητα: Μικροί δημοσιογράφοι
Ποια είναι τα κειμενικά χαρακτηριστικά του άρθρου-Πώς βρίσκω και αξιολογώ πληροφορίες- Γράφω και παρουσιάζω το δελτίο ειδήσεων της παρέας- Παίρνουμε συνέντευξη από ένα γνωστό πρόσωπο της πόλης!
4η Ενότητα: Το βαλιτσάκι του συγγραφέα
Γνωριμία με Έλληνες λογοτέχνες. Γινόμαστε μέλη στον «Κύκλο των ποιητών»!
5η Ενότητα: Περιγραφή 1: Φοράει καπέλο η Τζοκόντα;.
Τεχνικές περιγραφής  προσώπου, αντικειμένου
6η Ενότητα: Περιγραφή 2: Βλέπω, νιώθω, ακούω, αισθάνομαι.
Τεχνικές περιγραφής κτιρίου και φυσικού χώρου.
Πληροφορίες: τηλ. 24310 27424, Δευτέρα – Παρασκευή 6:00 - 8:00 το απόγευμα καθώς και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο xen3kala@gmail.com.
Διεύθυνση: Ζάππα 9 και Κολοκοτρώνη γωνία, 2ος όροφος